2015. szeptember 14., hétfő

A fonalak szeretete és unokája súlyos, genetikai eredetű betegsége kapcsán ismertük meg egymást. Már éppen ott tartottam, hogy megszakítom a kapcsolatot, mert egy számomra alapvetően fontos kérdésben másként gondolkozunk.
Egy menekültellenes posztjára, íme, ezeket a válaszokat kapta:
  • 1. Nem a migránsoktól kell félni, hanem a vallás mögé rejtőzködő elvakult gonoszoktól... és ez nem csak a moszlimokra vonatkozik... az inkvizíció is megdöbbentett kissé a szeretet vallása nevében végrehajtva... Tény, hogy más a kultúrájuk, a szokásaik, de szeretettel és megértéssel talán egyszer el tudja az emberiség fogadni egymást.
  • 2. Most èpp tanítanak gyűlölni, hogy kell jól,
    Előbb, mert idegen, mert más, akár köztünk is a betegek... Tudod, ha elkezdjük, egyszer ők is sorra kerülnek!
    Inkább ettől fèlj!
    2.a Köszönöm. Igen. Állatkerti út 4. T4 program. Nem mindenki ismeri.
  • 3. Csak egy kérdés: hogy a viharba' tud fennmaradni egy elszigetelt, arámi nyelvet beszélő, keresztény csoport Szíriában, muszlimok között, immár közel másfél évezrede? Mert azok intoleránsak? Úgy érzem, van ebben a történetben egy pici, általánosító csúsztatás.
  • 4. Azért itt olyan értékrendbeli különbségek vannak amit nem lehet tolerálni! MIT MOND A KORÁN A NŐKRŐL?!!!
    A részletek a Koránból és a Hadithokból származnak. (A muszlimok Allah akaratának tekintik a Hadithokat is.)
    ...
     
    1. A világi jogállam értékei felbecsülhetetlenek - főleg ha mindenki maga döntheti el, akar-e önként valamilyen vallást gyakorolni. A muzulmán férjeket választó amerikai nőket nagyon sajnálom, A lányom nélkül soha története is megrázó, de nem árt kissé körültekinteni, mielőtt élete egyik legfontosabb lépését elköveti az ember. A társadalmat általában kell megvédeni a túlkapásoktól, elhajlásoktól, nemcsak egy vallás jelentette potenciális veszélyektől.
  • 5. Tudatos félrevezetés! A menekültek annyira iszlamisták, mint a Törökök, éppen hogy csak. Például a nők kendőt hordanak, szerintem nagyon jól áll, kiemeli az arcot. A férfiak sincsenek tetoválva, szerintem ez se baj. Kevés vizet használnak, és mégis tiszták, szerintem ez se mellékes. És két lábon tudnak járni a földön, mert az adta neki az Isten! Hát kinek kell valami más?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése